Informatie

Track & Field Team Drenthe/Groningen (TFTDG) is een verenigingsoverstijgend atletiekteam, waarin voornamelijk jonge talentvolle hardlopers actief zijn. De leeftijd van de atleten ligt hoofdzakelijk tussen de twaalf en achttien jaar oud. Zij richten zich op de middellange afstand. In de zomer zijn veel van hen dan ook op de verschillende baanwedstrijden in Noord-Nederland te vinden en in de winter wordt het bos of het veld opgezocht.

Hardlopen is een individuele sport, maar TFTDG is in 2017 opgericht om talentvolle atleten samen te brengen en zo in staat te stellen om samen een stap te zetten richting de top. Je kan je in een team aan elkaar optrekken en zo van elkaar leren. Daarnaast is trainen in een team natuurlijk gezellig! Ambitie en plezier gaan bij TFTDG dan ook hand in hand.

Onze atleten zijn bij verschillende atletiekverenigingen en trainingsgroepen actief. TFTDG is dan ook een toevoeging om naast reguliere trainingen (veelal in het weekend) net even dat stapje extra te zetten onder leiding van ervaren trainers.