Sterke seizoensstart in Utrecht en Alphen aan den Rijn

Na een succesvol trainingskamp moest de vorm natuurlijk getest worden. In Utrecht en Alphen aan den Rijn stonden zaterdag vijf TFTDG’ers aan de start. Ze zijn het seizoen sterk gestart.

In Utrecht hadden Britt van den Hoven en Wout Plugge zich ingeschreven voor een 800 meter. Hoewel de races nog niet vlekkeloos verliepen, werden er wel twee persoonlijke records neergezet. Britt zette een tijd van 2:27,36 neer: ‘Het was niet de tijd die ik gehoopt had, maar alsnog een PR. Ik mag dus niet klagen.’ Wout was ook tevreden. Hij was een paar tienden sneller dan Britt en noteerde 2:27,00. ‘Mijn positie in de wedstrijd maakte mij niet uit. Doel A was om een PR te lopen, plan B om een hoge plek op de nationale ranglijst te halen. Ik sta nu 28e. Op dit moment ben ik gewoon tevreden,’ aldus Wout.

Ate Clobus en trainer Tom Hendrikse waren minder tevreden. Ate had een prima race, maar had moeite om de tweede ronde de hoge snelheid vast te houden: ‘Op het einde had ik gewoon nog energie over. Alleen ik kon dat niet gebruiken in de 800 meter helaas.’ Ate zette 2:20,83 op de klokken. Ook bij Tom kwam het er niet helemaal uit. Hij liep een 3000 meter. Een paar weken geleden liep hij bij de Solo3K naar 8.15, maar ditmaal bleef hij steken op 8:27,08.

Nynke Kwak was wat zuidelijker afgereisd in Nederland. Nynke liet in de winter al zien steeds harder te gaan lopen. In Alphen aan den Rijn liep ze in een sterke race naar een dik persoonlijk record op de 800 meter. Ze noteerde 2:31,90.