Geslaagd trainingskamp op Ameland

Van 4 juli tot en met 15 juli zijn de atleten van TFTDG op trainingskamp geweest op Ameland. Naast dat er hard werd getraind, werd er ook veel gelachen en plezier gemaakt. Lees hieronder hoe de atleten het hebben beleefd!

“Ik vond de meeste trainingen leuk. De training die ik het leukste vond van alle trainingen, is dan toch de biatlon door team 5 en 6. Het ging niet alleen om wie het snelste was, maar ook om wie er een beetje geluk had tijdens het rondjes rennen. Ik vond het tafeltennissen, voetbal en volleybaltoernooi ook leuk en goed georganiseerd.”

Nando Kramer

“De afgelopen twaalf dagen zijn we op trainingskamp naar Ameland geweest. Dit was ontzettend leuk! We waren met een hele gezellige groep. Meestal hadden we twee of drie trainingen per dag; duurloopjes, interval en oefeningen, op het strand en in het bos. Ook hebben we veel gefietst, tussendoor geshopt en zijn we een aantal keer naar het strand geweest. Er werd ook heerlijk voor ons gekookt. Expeditie Ameland vond ik het allerleukste! In vier teams moesten we allerlei opdrachten tegen elkaar uitvoeren. Hierbij ging het om kracht, snelheid, samenwerken en we moesten puzzels oplossen en vragen beantwoorden.
Super leuk dat het kamp ondanks Corona toch door kon gaan!!”

Liselot Smit

“Ik heb Ameland ervaren als een prachtig kamp waarbij je je eigen fiets had en overal naartoe kon met je fiets. Ik heb meerdere dingen die ik het leukste vond. De lange fietstocht vond ik erg leuk en ook de competitiedag. De stranddagen waren ook top. Ik denk dat ik nog wel het meest ben opgeschoten met de minutenloopjes door de duinen.”

Wout Plugge

“Het leukste van dit Track & Field-kamp op Ameland vond ik de trainingen. We gingen op allemaal soorten ondergrond. Bijvoorbeeld op het strand, in het bos en op de weg.
Doordat we niet met alle meiden op een kamer lagen, kregen we net wat meer rust. Dat was ook fijn.
Omdat het kamp wat langer duurde dan gewone kampen, had je ook wat meer vrijheid in ‘t schema. Als er te weinig trainingen waren, dan kon er zo nog eentje bij, en omgekeerd. Dat was ook fijn. Er was ook veel vrijheid om iets leukst te gaan doen.
Ik vond het kamp heel leuk, en heb heeeeeeel veel zin in ‘t volgende kamp!!!!”

Jip Boerema