Corona-update

Door het coronavirus besloot de regering te adviseren om weinig contact met elkaar te hebben. Ook de Atletiekunie riep op tot het staken van gezamenlijke trainingen. Een simpele maatregel, maar één met grote gevolgen. Zeker ook voor een hardloopteam! In dit verslag wordt uitgebreid verteld over hoe wij daar als loopteam mee omgaan.

Net als bij andere verenigingen werden ook onze trainingen afgelast. De eerste week in quarantaine was erg verwarrend voor veel atleten. Onze trainers gaven geen trainingen meer; we mochten niet samen trainen; en we mochten niet naar druk bezochte gebieden gaan. ‘Hoe moeten wij trainen?’ was een veel gestelde vraag.

Trainer Adriaan Kesting kwam na een week van onduidelijkheid met een aangepast hardloopschema. Dit aangepaste schema is per atleet verschillend en kan ieder voor zichzelf uitvoeren. Hieronder delen Indy de Blaauw (15), Ate Clobus (14), Wouter van de Akker (16) en Elin Slagt (15) hoe zij met het schema omgaan.

Te beginnen met Indy de Blaauw. Op haar schema staan met name duurlopen. Deze doet zij op plekken waar geen mensen te bekennen zijn. Naast hardlopen is Indy ook bezig met krachttraining. Op eigen initiatief bedenkt ze work outs in haar achtertuin. Onder andere met gewichten zorgt ze ervoor dat ze, mocht het coronavirus minder problemen geven, in vorm is voor komende wedstrijden.

Het trainingsschema van Wouter van den Akker ziet er wat anders uit. Dit komt doordat hij geblesseerd is. Hiervoor heeft hij zelf een oplossing bedacht. Hij fietst door natuurgebieden en doet trainingen met sportattributen die hij in huis heeft. Ook Elin Slagt doet vaak thuis een work out en maakt soms een fietsronde. Voor haar staat echter wel het aangepaste schema voorop en zij volgt deze dan ook precies.

Ate Clobus volgt een corona-proof schema. Hij volgt de instructies van trainer Adriaan op en rent vooral door de bossen en over MTB-paden. Daar is de kans om mensen tegen te komen immers kleiner.

Zo probeert iedere atleet er het beste van te maken in deze unieke en verwarrende situatie. Het is immers ook nog onduidelijk hoeveel wedstrijden er uiteindelijk de aankomende maanden georganiseerd gaan worden. Desondanks wordt er nog steeds fanatiek getraind! Als team roepen we dan ook iedereen op om het volgende te doen: blijf bewegen, doe wat je kan doen om COVID-19 tegen te gaan en blijf veilig!