Track & Field laat zich zien in Veenhuizen

Afgelopen zaterdag om 10.30 uur klonk het startschot in Veenhuizen. Onze atleten gingen van start bij de Lente Bosloop! Stuk voor stuk baanden zij zich door de bomen op weg naar de overwinning. De meesten namen deel aan de 3 kilometer, waaronder ook trainer Adriaan Kesting. Manolito Musters (18) ging zijn eigen weg en legde 5 kilometer af. Lees in dit verslag over hun prestaties.

De overwinning bij de mannen 3 kilometer werd gepakt door Wu Ping Kuiper (14). Hij moest voor deze overwinning een eindsprint afleggen van een paar honderd meter, omdat Sweder Visser (15) vlak achter hem liep. Uiteindelijk finishte Wu Ping Kuiper in een snelle tijd van 10:22. Drie secondes na hem, kwam Sweder over de eindstreep. Hij behaalde zo een mooie tweede plek. De atleet die zich naar de derde plek had toegelopen was Ate Clobus. Hij zette een mooie tijd van 11:07 neer. Trainer Adriaan Kesting werd trainer.

Jip Boerema (13), Eline Ruige (15) en Jinte Engberts (12) vertegenwoordigden de vrouwen van ons team. De nummer 1 werd Jip Boerma. Zij liep de hele wedstrijd sterk aan kop en finishte in een mooie tijd van 12:30. Eline Ruige werd tweede met een tijd van 13:47 en Jinte Engberts werd derde door in 14:04 te finishen.

Manolito Musters pakte, net als Jip Boerma en Wu Ping kuiper, de overwinning. Na 5 kilometer gelopen te hebben, finishte hij met een tijd van 20:07.

Verder liepen Julian Keun (14), Nando Kramer (14), Jelmer Rensing (14) en Leander van den Berg (13) ook mooie tijden. Klik op de link hieronder om ook hun resultaten te bewonderen.