Succesvol NK cross

Wouter van den Akker is derde van Nederland geworden op de cross. Bij de jongens junioren B completeerde hij het podium. Ook andere TFTDG-atleten kwamen dichtbij eremetaal. Lees hieronder een overzicht met de hoogtepunten.

Emmeloord was de afgelopen twee jaar het decor voor het Nederlands kampioenschap cross. In Netl de Wildste Tuin had de organisatie een erg pittig parcours aangelegd. Modder, mul zand en heuveltjes maakten de races tot een flinke uitdaging. Deze durfden zes atleten van TFTDG wel aan.

Zo stond Wouter van den Akker bij deze tweede editie van het NK cross in Emmeloord aan de start bij de jongens junioren B. Na winst bij de Warandeloop en het NK 3000 meter indoor behoorde Wouter tot de favorieten voor de titel. Wouter verscheen dan ook niet toevallig aan de kop van de wedstrijd met twee anderen. De zandstroken gingen hem goed af, maar hij had moeite met de modder: “Ik wilde heel graag weg versnellen, maar het wilde gewoon niet. Mads en Tim liepen heel sterk en het leek net alsof zij nergens last van hadden in die modderpoel.” Desondanks liep hij naar een prachtige derde plek en sloot zo een succesvol winterseizoen wederom met succes af. Over de 6 kilometer deed Wouter overigens een rappe 21 minuten en elf secondes.

Tom Hendrikse en Wu Ping Kuiper kwamen in hun categorie ook dicht bij het podium. Tom liep bij de senioren een overtuigende race en liep lange tijd derde. In de laatste ronde werd hij echter bijgehaald, waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plek. Hoewel Tom wel wat teleurgesteld was door het mislopen van het podium, relativeerde hij: “Het was een erg zwaar parcours, maar toch ben ik een dikke minuut sneller dan vorig jaar!” Ook Wu Ping was flink rapper dan afgelopen jaar. Bij de jongens junioren C liep hij naar een tijd van 11:49 minuten over drie kilometer. Hij vormde samen met vier anderen een achtervolgende groep op de koploper. Wu Ping ging aanvankelijk sterk mee, maar in de slotfase moest hij drie jongens laten gaan. Achteraf was Wu Ping positief over zijn wedstrijd. Hij kan zich dan ook vijfde van Nederland noemen.

Elin Slagt kwam in actie bij de meiden junioren B. Ze moest 4 kilometer afleggen en dit deed ze in een mooi constant tempo. Deze strategie bracht Elin naar een mooie twaalfde plek. Ze hoopt volgend jaar terug te komen en dan gaat ze voor de top-5!

Sanne Niestijl had een moeizame race bij de meiden junioren A. Ze mocht zes kilometer over het zware parcours afleggen. Na de eerste ronde kreeg ze kramp en dat maakte haar wedstrijd tot een zware opgave. Ze zette echter knap door en wist uiteindelijk als dertiende over de meet te komen in een tijd van 29:26.

Ten slotte stond Manolito Musters aan de start bij de sprintcross voor senioren. Hij stond in een erg sterk startveld en het doel was dus een race neer te zetten waar hij tevreden op terug kon kijken. Aan het eind van de wedstrijd mondde dit uit in een spannende eindsprint met een concurrent. Helaas verloor hij die net, maar desondanks kan hij tevreden op zijn race terugkijken. Manolito werd 49e met een tijd van 9:20 over 2,5 kilometer.