Wouter van den Akker Nederlands kampioen

Afgelopen weekend liep de spanning hoog op in het Omnisport Apeldoorn. Hier vond het Nederlands Kampioenschap indoor U20 en U18 plaats. Wouter van den Akker (16), Eline Ruige (15) en Manolito Musters (18) waren van de partij…

…En zijn niet met lege handen thuisgekomen. Wouter liep bijna twee seconden van zijn vorige persoonlijke record af op de 3000 meter. Bij de jongens junioren B finishte hij in 8:51,59! In deze snelle race kwam Wouter in een zinderende eindsprint met twee concurrenten. Uiteindelijk trok hij aan het langste eind en werd zo Nederlands kampioen! Dit is Wouter z’n eerste Nederlandse titel. Over een aantal weken hoopt hij bij het NK cross de volgende medaille op te halen!

Ook Manolito wist zijn tegenstanders te verbazen. Hij liep bij de jongens junioren A op de 1500 meter makkelijk naar de finale afgelopen zaterdag in een tijd van 4:21,59 . Een dag later in de finale liep Manolito een keurige race en werd aanvankelijk zesde. Helaas bleek dat hij na de race werd gediskwalificeerd vanwege een ‘duw’. Dit was echter redelijk discutabel, maar de kans dat een protest werd goedgekeurd, was erg klein en zodoende bleef er een DQ achter Manolito’s naam staan.

Eline Ruige (15) had ook pech. Door een misstap buiten de lijn van haar baan werd zij eveneens gediskwalificeerd. Dit was nog eens extra zuur, omdat ze na lang wachten eindelijk haar harde werk beloond zag worden in een PR. Ondanks de misstap was Eline wel erg trots op zichzelf: “Het ging heel goed en ik liep een PR, maar het blijft jammer van de diskwalificatie.”

Al met al was dit Nederlands kampioenschap, ondanks een onwillige jury, wel een goede ervaring en Track and Field Drenthe/Groningen is volgend jaar zeker weer te zien in Omnisport.