Wisselend succes in Apeldoorn en Schipborg

Gemengde gevoelens overheersten afgelopen weekend. Dik een handvol atleten maakte het Omnisport in Apeldoorn onveilig en een enkeling verkoos de Drentse modder boven het tapijt. Hieronder een verslag van hun prestaties.

In Apeldoorn werd zaterdag de 12e AV PEC 1910 Indoor gehouden. Dit is elk jaar één van de grotere indoorwedstrijden in Nederland. Het is dan ook niet vreemd dat een aantal TFTDG-atleten het Omnisport opzochten om hun krachten te meten met hun tegenstanders. Wu Ping Kuiper (junior C) zal het meest tevreden naar huis zijn gegaan. Hij liep bij een oudere categorie naar een ruim persoonlijk record op de 1500 meter. Vier secondes sneller dan zijn vorige besttijd, zette hij 4:25,02 op de klokken. Ook Jamie Verhagen en Wouter van den Akker kwamen in actie op de 1500 meter. Jamie was net als Wu Ping zeer te spreken over zijn race. Hij zette nagenoeg dezelfde tijd neer met 4:25,64, wat eveneens voor hem een PR betekende. Wouter was nog wat sneller dan beide heren, maar had mogelijk nog wel op een iets snellere tijd gehoopt. Hij zette desondanks een PR neer van 4:17,28.

Nando Kramer en Manolito Musters kozen voor een wat kortere afstand, namelijk de 800 meter. Beide zetten een prima tijd neer door net boven hun PR te eindigen, maar zeker Manolito had nog het idee dat het harder kon: “Ik ben vijf keer aangetikt en twee keer bijna uit mijn baan gedonderd.” Op de vraag hoe hij de volgende keer sneller zou kunnen lopen antwoordde hij: “Mijn stabiliteit was niet goed, maar het hielp ook niet mee dat er zeven man binnen vier banen moesten starten.” Uiteindelijk noteerde Manolito 2:00,56 en Nando bleef net iets boven zijn tijd van vorige week met 2:08,52. Eline Ruige hield het op twee rondes in plaats van vier. Ook zij bleef net boven haar persoonlijk record steken. Ze noteerde een tijd van 1:05,13.

Jip Boerema stond zondag aan de start bij de Arnoud Magnin Wintercross. Door de mooie Drentse bossen was een veelzijdig parcours aangelegd. Jip startte op de korte afstand bij de vrouwen en liep keurig naar een mooie tweede plek.