Nando Kramer Nederlands kampioen! Mike Berends twee keer derde

Een Nederlands kampioen, twee bronzen medailles, vijf keer top-5 en 15 persoonlijke records. Dat is de oogst van TFTDG van afgelopen weekend bij de Decathlon Nationale CD Indoor in Apeldoorn. Nando Kramer en Mike Berends zorgden voor het eremetaal! Hieronder een overzicht van de opmerkelijkste prestaties.

Junioren C

Nando Kramer en Wu Ping Kuiper stonden zondag aan de start van 800 bij de jongens junioren C2. Beide stonden hoog geplaatst en hadden dus medaillekansen. De race over vier rondes begon rustiger dan verwacht. Een concurrent van Nando en Wu Ping was het hier niet mee eens en besloot het tempo na 200 meter omhoog te gooien. Na twee rondes leken de rondetijden echter weer te vertragen en toen besloot Nando het heft in eigen hand te nemen. Hij plaatste een versnelling en zag zijn tegenstanders pas weer terug na de finish. In een nieuw PR van 2:06,18 werd Nando officieus Nederlands kampioen indoor bij de junioren C2. Wu Ping liep daarachter naar een achtste plaats. Ook hij verbeterde zijn persoonlijk besttijd. 2:10,79 stond uiteindelijk op het uitslagenformulier.

Mike Berends was ook behoorlijk op stoom eergisteren. Hij zou deelnemen aan drie onderdelen bij de jongens junioren C1, namelijk de 60 meter, de 300 meter en het hoogspringen. Dat hij in vorm was, werd al snel duidelijk, want hij opende op de 60 meter met een nieuw PR van 7,96. Uiteindelijk stootte hij door naar de finale, waarin hij een achtste plek bemachtigde met een tijd van 8,04. De twee klapstukken moesten echter nog komen. Bij het hoogspringen sprong Mike foutloos tot een hoogte van 1,65. Zijn PR stond een paar centimeter lager. De eerste sprong ging fout, maar in de tweede trotseerde hij de hoogte. Dit bleek zijn hoogste sprong en na het afwachten van zijn concurrenten bleek Mike uiteindelijk derde van Nederland te zijn geworden. Daar nam Mike echter nog geen genoegen mee, want op de 300 meter haalde hij, zoals hij de hele dag al deed, een nieuw persoonlijk record en nogmaals een derde plek! 42,37 stond op de klokken. Aan het eind van de dag kon Mike dus twee keer het podium beklimmen! Valenciano liep op dezelfde afstand overigens naar een fors nieuw PR van 45,14 en werd daarmee tiende.

Tweemaal top-10 en een persoonlijk record kon ook genoteerd worden voor Britt van den Hoven en Ate Clobus. Britt liep op de 800 meter bij de meiden junioren C1 naar een snelle tijd van 2:27,48 en werd daarmee heel knap zesde. Ate eindigde één plaatsje lager bij de jongens junioren C1 op de 800 meter, maar zette eveneens een PR neer. Hij kwam over de streep met een tijd van 2:22,85.

Junioren D

Een dag eerder kon je Nynke Kwak en Thomas Berends al in actie zien. Nynke liet de afgelopen trainingen al zien erg in vorm te zijn. Dat beloofde dus wat voor haar 1000 meter van afgelopen zaterdag bij de meiden junioren D1. Ze scherpte uiteindelijk haar PR aan met vier secondes en werd daarmee vierde! Een heel erg mooie prestatie! Nynke kwam in 3:22,30 over de finish.

Thomas (JJD1) had net als zijn broer Mike een vol programma door mee te doen aan drie onderdelen. Twee van zijn uitslagen springen eruit. Thomas stond aan de start bij twee looponderdelen, namelijk de 600 meter en de 1000 meter. Dit is een pittige combinatie op één dag, maar Thomas wist hem erg succesvol te volbrengen. Op de 600 meter zette hij een tijd neer van 1:51,90 en dit was goed voor zowel een PR als een sterke vijfde plek. Zo’n drie uur later mocht hij 1000 meter overbruggen. Met ietwat vermoeide benen wist hij er wederom een persoonlijke record uit te persen. De klokken stonden stil op 3:22,95 en zijn naam was op de zevende plek op het scoreformulier terug te vinden.