Weekendoverzicht: op stoom in Nederland én Duitsland

TFTDG ging internationaal afgelopen weekend. Zowel in Nederland als Duitsland waren atleten te vinden. Tevens werden er mooie prestaties neergezet. Hieronder volgt een overzicht met de hoogtepunten.

Dortmund

Vele leden van Track & Field Team Drenthe/Groningen waren in de vroege morgen van afgelopen zondag op weg naar Duitsland. Ze reisden gezamenlijk af naar Dortmund voor een indoorwedstrijd: de LGO-Läufertag. Eenmaal aangekomen na een lange reis, hoorden de atleten dat alle onderdelen vertraging hadden opgelopen. Een lange, maar desondanks leuke dag kondigde zich aan!

In het stadion was er een gezellige sfeer. Wel was te merken dat de spanning toenam, wanneer de atleten hoorden dat ze bijna konden beginnen aan hun wedstrijdvoorbereiding. Manolito Musters (18) was als eerste aan de beurt. Hij had zich ingeschreven voor de 1500 meter. In een wat rommelige race zette hij een prima tijd neer van 4:13,83. “Ik had beter gekund, maar ik heb deze afstand al een lange tijd niet gelopen,” aldus Manolito achteraf.

Na Manolito volgden nog vele anderen die mooie prestaties neerzetten. Zo moeten ook zeker de races van Nynke Kwak (11) en Djalil Pater (14) genoemd worden. Nynke Kwak liep op de 800 meter naar een hele snelle tijd van 2.38,77. Eenmaal over de finish kreeg ze de vraag of ze al moe was. “Nee,” was het antwoord. Van Nynke gaan we deze winter dus nog zeker meer horen. Djalil zat in de startblokken voor een 300 meter. Hij snelde naar de winst en een persoonlijk record door een tijd van 39,29 neer te zetten.

Kerkrade

Afgelopen zondag zocht ook een aantal atleten de modder op in plaats van de warme droge indoorhal. Wel moesten ze daar ver voor rijden, namelijk naar één van de zuidelijkste plaatsen van Nederland: Kerkrade. De vierde cross van het nationaal crosscircuit, de 56e Abdijcross, stond op het programma. Onder andere Wouter van den Akker (16), Tom Hendrikse (21) en Wu Ping Kuiper (14) maakten zich op voor één van de zwaarste crossen van de winter. Voor alle atleten verliep de cross succesvol.

Wouter liep in een mooie race van 4600 meter bij de jongens B naar een tweede plek. In de zeer steile en daardoor beruchte afdaling vanaf de Abdij naar de vijver moest hij helaas een gaatje laten vallen met de eerste plek. Desondanks leverde zijn tweede plek hem wel veel punten op voor het eindklassement in het crosscircuit. Wu Ping deed het ook uitstekend door naar een prachtige vierde plek te lopen bij de jongens junioren C. Tom Hendrikse eindigde bij de senioren net een plaatsje lager, maar een vijfde plaats is bij de senioren als neo een erg goede prestatie.

Klijndijk

Jip Boerema (12) was zaterdag te zien bij de Udikloop in Klijndijk. Zij liep daar de 4 mijl in een snelle tijd van 27:18. Haar prestatie was goed voor het podium, want na afloop kon ze welverdiend op de tweede trede plaatsnemen.