Prima prestaties in Stadskanaal en Groningen

Er werden weer een mooi aantal podiumplaatsen en persoonlijke records behaald afgelopen weekend. Zowel in Stadskanaal als Groningen werd er goed gepresteerd. Hieronder een kort verslag van de resultaten die werden behaald.

In Groningen werd de Zac Freudenburg Cross gehouden. Jip Boerema, Britt van den Hoven en Wu Ping Kuiper stonden tot aan hun enkels in de modder. Er waren niet veel deelnemers op de cross afgekomen, maar het kleine deelnemersveld weerhield het drietal er niet van om zo hard mogelijk de Stadsparkheuvel op en af te lopen. Zowel Britt als Wu Ping gingen er in hun categorie met de winst vandoor. Na 2100 meter modderhappen, passeerde Wu Ping de lijn in een tijd van 8.14 en Britt zette de klokken stil op 9.25 minuten. Jip volgde zo’n 26 secondes later en werd zo tweede.

Nynke Kwak, Wout Plugge, Mike Berends, Eefke Plugge en Thomas Berends zochten de warme indoorhal van Stadskanaal op. Alle vijf deden ze mee aan meerdere onderdelen. Zo stond Mike Berends aan de start bij zowel de 60 meter, 60 meter horden, het kogelstoten en het hoogspringen. Vooral zijn 60 meter horden en het hoogspringen gingen goed, aangezien hij bij het hordelopen een persoonlijk record neerzette van 10,25 en bij het hoogspringen won met een hoogte van 1,50 meter. Mike z’n prestaties op de 60 meter en het kogelstoten waren overigens ook goed voor het podium. Zijn broertje, Thomas, wist ook een PR te behalen, maar hij deed dit op de 600 meter (hoewel deze mogelijk te lang was). Thomas zette een tijd van 1.56,99 neer en werd hiermee derde.

Wout Plugge zette maar liefst twee PR’s neer met een tijd van 9,22 op de 60 meter en 12,10 op de 60 meter horden. Ook Eefke kon met een persoonlijk record naar huis door haar hoogte van 1,10 meter bij het hoogspringen. Ten slotte is noemenswaardig dat Nynke Kwak naar een keurige vijfde plaats liep op de 600 meter met een tijd van 2:02,21 en met 6,66 meter een persoonlijk record neerzette bij het kogelstoten.