Geslaagd trainingsweekend

Afgelopen weekend verzamelde nagenoeg het volledige team van Track & Field Team Drenthe/Groningen zich in Drouwenerveen voor een trainingskamp. Met 25 graden Noord als uitvalsbasis werd er hard getraind. Er stonden echter ook andere activiteiten op het programma.

Zo was op het terrein van de kampeerboerderij een survivalbaan. Na een rustige duurloop op de eerste dag stond het hele team dan ook paraat om zo snel mogelijk het (erg modderige) parcours over te gaan. Er werden een redelijk aantal natte schoenen en modderige broeken gehaald, dus oefening bleek nog zeker nodig voor de rest van het weekend. Na een warme douche was het vervolgens ‘s avonds tijd voor ronde één van de Risk-competitie.

In de ochtend van de tweede dag van het kamp vertrok het team richting de bossen van ‘t Nije Hemelriek voor een pittige crosstraining. Niet alleen de heuveltjes en het zand rondom de zwemplas maakten het zwaar, maar ook de vele regen droeg eraan bij dat iedereen blij was om na afloop weer bij de kampeerboerderij aan te komen. Zeker ook, omdat de halve ploeg verdwaalde op de terugweg… Eenmaal opgedroogd en na een goede lunch was het tijd voor training twee. Tussen de survivalopstakels werd er een biatlonestafette gehouden. Een hardloopestafette kon het niet echt genoemd worden. Glij-estafette was een betere benaming geweest, omdat de modder hardlopen erg lastig maakte. De dag werd afgesloten met een ‘algemene kennis’-quiz en Risk.

Dag drie opende met een training georganiseerd door Elin, Britt en Sanne. Een gedeelte van de groep verruilde de fiets voor de benenwagen richting de trainingslocatie. Na de loopscholing keek Elins paard in een naastgelegen weide toe hoe iedereen een aantal intervalblokjes afwerkte. Er werd zo ook tijdens de laatste training nog even goed getraind. Het was echter nog niet klaar met de fysieke inspanning, want de laatste survivalronde moest nog afgewerkt worden. De eindstrijd bleek erg spannend. Uiteindelijk bleek een intensieve teambespreking en levenservaring de doorslaggevende factor, waardoor het team van trainer Adriaan aan het langste eind trok.

Drie intensieve dagen later kan er teruggekeken worden op een geslaagd trainingskamp. Er is weer een goede basis gelegd voor de komende wedstrijden!